donderdag 22 november 2012

Ed Sheeran in de HMH, 20-11-12

Ed Sheeran. Ik denk dat iedereen wel weet over wie ik het heb. Hij is brits, heeft 'ginger-hair', en brak vorig jaar door met zijn single 'The A Team'. In één klap werd de nu 21-jarige Ed Sheeran beroemd. En laten we eerlijk zijn, hij is niet zoals andere artiesten. Hij staat alleen op het podium zonder band, en zijn love songs gaan over een dode kip, shrek, enz. Ik kan zo nog uren over hem doorpraten, maar ik maak dit artikel niet omdat ik hem gewoon super leuk vindt.. Ik ben namelijk naar zijn concert geweest 20 November 2013, in de Heiniken music hall! 

Om 2 uur zaten mijn zus(je) en ik in de trein richting Apeldoorn naar een vriendin Floor, en rond 5 uur kwamen we aan bij de Heiniken Music Hall. Er stond toen al een redelijk lange rij buiten te wachten maar wij hadden het geluk dat Esmee, mijn andere vriendin al in de rij stond. Dus zijn we daar maar bij gaan staan. (Sorry voor al de mensen die we voorbij liepen..) We moesten nog 2 uur wachten voor de deuren open gingen maar de tijd vloog eigenlijk letterlijk voorbij. Het leek wel alsof we iedereen in die rij kende en we waren al half schor toen we eindelijk naar binnen mochten..

Toen we eenmaal binnenwaren hebben we gerent voor ons leven. Ik ben blij dat dat moment niet is gefilmd want ik denk dat het er niet echt bepaald charmant uitzag.. Toen we de zaal in liepen (eerder rennen)  stond er nog maar een heel klein groepje voor het podium en we zijn er snel bij gaan staan. Het kon eigenlijk niet beter, want we stonden bijna vooraan! Ook toen moesten we weer wachten, 1 uur tot het voorprogamma en 2 uur voor Ed.


 In het voorprogamma stond Passenger. Om eerlijk te zijn wist ik niet echt wie het was. Toevallig stond hij wel op nummer 1 in de top 40 in Nederland, met zijn liedje 'Let Her Go', maar voor de rest had ik geen flauw idee. Toen hij begon met zingen vond ik hem gewoon meteen geweldig. Hij  heeft een hele aparte stem, dat kun je gewoon niet beschrijven.. Ik had een brok in mijn keel en de tranen stonden in mijn ogen toen hij "Sound Of Silende' coverde, en 'Traveling Alone' is simpel gezegd ook gewoon om te janken.. Toen zong hij nog een liedje waar je echt om kon lachen en waarmee iedereen mee kon zingen ook al had je nooit van het nummer gehoord (zoals ik) , namelijk 'I Hate'. Als laatste zong hij nog zijn bekende hit 'Let Her Go' en toen was het afgelopen.

Weer moesten we wachten, en toen, eindelijk, kwam Ed op. Hij begon meteen met het zingen van zijn nummer 'Give Me Love'. Meteen al heb je dan in de gaten hoe muzikaal hij is. Zoiets moet je zien en horen, want dat kun je niet uitleggen in woorden.. Het bijzondere is ook dat hij helemaal geen band heeft, maar hij daar gewoon in zijn eentje met zijn gitaar 'James II', op het podium staat.


Zijn hele concert was gewoon zo geweldig. Volgens mij heb ik dat woord al duizend keer gebruikt in dit artikel maar zoals ik ook al eerder zei; ik kan het gewoon niet in woorden uitdrukken.. Ik heb Ed altijd al geweldig gevonden, maar ik ben echt een grotere fan geworden sinds ik naar zijn concert ben geweest. Ik vind artiesten leuk als ze live goed kunnen zingen, maar Ed zingt live gewoon beter dan op zijn cd. En daarnaast maakt alles hem gewoon perfect. Zijn gitaarspel, hoe hij met zijn publiek omgaat, en eerlijk smelt ik al als ik hem hoor praten..

En om alles nog even leuker te maken dan dat het al was, we hebben Mike van The Passenger ontmoet! Ik heb hem een knuffel gegeven en ik heb een handtekening op mijn case van mijn mobiel! Ook kon je het hele concert van Ed live kijken via 3FM en dat kun je HIER terug kijken.

Liefs,
Kim.

4 opmerkingen:

 1. Gaaf! Heb je die foto's zelf gemaakt, ze zijn zo mooi! Toevallig heb ik gisteren ook veel mooie concertfoto's gemaakt. Neem eens een kijkje op mijn blog x

  www.jannakamphof.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik was er ook en vond ze bijde supergoed!
  Heerljk relaxte muziek!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Daar was ik graag bij geweest!

  Zullen we elkaar volgen? Ik volg je vanaf nu.

  Liefs,
  Vienna

  BeantwoordenVerwijderen