zondag 22 juli 2012

DIY: Cute bows!


Strikjes, zijn ze niet leuk? Ik vind ze in ieder geval super schattig! Je hebt ze in allerlei kleuren, grotes, en met allemaal verschillende printjes. Ook kun je ze overal voor gebruiken. Voor in je haar, op kleding, maar ook gewoon als versiering. In deze DIY laat ik zien hoe je zelf leuke strikjes kan maken, hope you enjoy!


Materialen:
- Stof (Hoeft niet heel groot te zijn)
- Naald en draad
- Pinnetjes
- Schaar
- Pen/potlood
- Eventueel een haarspeldje/elastiekje

1. Knip een lapje stof van ongeveer 7,5 x 18 cm. Het is geen probleem als je iets schuin (hebt) geknipt, want hier zie je later niks meer van.

2. Vouw van beide kanden een stukje naar binnen, ongeveer 2/3 centimeter.

3. Vouw het lapje stof doormidden om zo te bepalen wat het midden is. Als je dit weet kun je beide kanten van het lapje naar binnen vouwen. Zorg dat beide kanten iets meer dan over de helft liggen.

4. Maak nu een knoop in het einde van je draad. Het is belangrijk dat deze groot genoeg is zodat  je draad niet los kan gaan als je het straks aantrekt. Doe dan precies hetzelfde dan de foto hierboven. Als je veel steken hebt krijg je meer plooien in je strik dan als je minder doet.

5. Trekt dan de draad aan. Zorg ervoor dat je niet te hard trekt want dan kan je draad breken. Als je denkt dat hij niet meer verder kan, winnel je hem er snel omheen zodat hij niet 'terug' kan gaan.

6. Als je dat hebt ben je bijna klaar. Je kunt voor de zekerheid de draad er nog een keer doorheen prikken, maar als je eens stugge stof zoals spijkerstof, wat ik heb gebruikt hebt is dat heel moeilijk. Maak dan je draad vast en knip hem af.

7. Knip dan een strook van ongeveer 5/6 centimeter en vouw net als bij de andere de randjes naar binnen. Doe hem dan om het middenstuk van je strik en maak hem vast met naald en draad. Dit hoeft niet heel precies, als hij maar even vast zit. Als je een haarelastiekje aan je strikje wilt maken moet je hem er daar tussen doen.

8. Knip dan het 'lange' stuk van het lint van het middenstuk af en maak het helemaal goed vast met naald en draad.

9. Je strikje is klaar! Zoals je hebt gemerkt is het erg simpel, maar toch super leuk! Je kunt ook nog verschillende strikjes maken, grotere, kleinere maar ook met meer of minder plooien.

10. Als je wilt kun je er ook nog een speldje achterschuiven, zodat je hem in je haar kunt doen. Ik hoop dat jullie wat aan deze DIY hadden en dat jullie hem leuk vonden. En voor als je het gaat proberen, succes!3 opmerkingen: