vrijdag 27 juli 2012

Beauty: Long healthy hair!




Lang gezond haar. Iets wat heel veel meisjes willen, maar ook iets wat je simpelweg niet zomaar krijgt. En als het dan toch eindelijk wat langer begint te worden, moet je weer naar de kapper om er een stuk af te laten knippen omdat je puntjes écht dood zijn. Ik denk dat dit bijna iedereen wel bekend voorkomt. Ik heb dé tips om echt gezond, lang haar te krijgen.


1. Was je haar niet elke dag - Iets wat heel veel mensen doen, elke dag hun haar wassen. Ik deed het eerder ook en nu ik dat niet meer doe merk ik al heel veel verschil. En als je je haar elke dag wast omdat het anders 'vet' wordt, laat je haar gewoon een dagje vet en was het die dag daarna. Als je dit elke keer doet wordt je haat vanzelf niet meer vet naar 1 dag.

2. Drink veel water - Dit is niet alleen goed voor je haar, maar eigenlijk gewoon in het algemeen heel goed. Zorg dus dat je per dag 2 liter water  binnen krijgt!

3. Zorg voor voldoende vitaminen - Ook is dit niet alleen maar goed voor je haar maar gewoon voor je hele lichaam. In fruit zit veel vitamine C dus zorg dat je twee stuks fruit per dag binnen krijgt! Vitamine B zit o.a. in aardappelen, melk, (varkens)vlees, eieren, noten, enz. Je kunt ook een potje met vitamine B pillen bij de drogist halen, wat ik heb gedaan. Elke morgen moet je er ééntje innemen met water.



4. Eet gezond - Net als bijna alle andere dingen hiervoor is dit gewoon over het algemeen heel goed. Eigenlijk heeft deze ook niet veel uitleg nodig. Als je een gezond lichaam hebt krijg je ook gezonder haar, zo simpel is het.

5. Föhn/steil je haar niet of zo weinig mogelijk - De manier om je haar zo snel mogelijk 'dood' te krijgen is gewoon door je haar (elke dag) te steilen en the föhnen. Ten eerste, laat je haar gewoon door de lucht opdrogen.

6. Ga regelmatig naar de kapper - Als je regelmatig naar de kapper gaat om gewoon alleen een klein puntje eraf te doen zal je haar veel gezonder blijven. Verzorg je je haar gewoon goed? Dan moet er blijkbaar niet veel af en zie je misschien wel helemaal geen verschil. Toch is het wel belangrijk, dus ga regelmatig naar de kapper! Natuurlijk hoef je niet elke 6 weken, maar eens in de drie maanden is wel aan te raden.



7. Spoel je haar uit met koud water - Het klinkt stom, maar als je dit doet zie je zeker verschil! Gewoon simpel je haar uitspoelen met koud water. Als je dit echt te koud vind ga dan als je bijna klaar bent met douchen op je kop 'hangen' en spoel dan je haren uit met koud water, zodat je alleen je hoofd afspoelt en niet je hele lichaam. Je haar gaat hier erg van glanzen!

8. Een haarmasker - Een haarmasker één keer per week kan echt wonderen doen. Je kunt dit bij elke drogist wel halen en je kunt er heel lang mee doen.

9. Kam je haar niet te vaak - Door je haar vaak te kammen beschadig je je haar snel. Kam dus alleen als het echt nodig is!

10. Verfen - Je haar verfen is érg slecht voor je haar. Bij de een droogt het haar helemaal uit en de andere verft zijn haar elke keer weer en heeft nergens last van. Als je je haar toch wil verfen verzorg je haar dan heel goed, zodat het niet heel droog, pluizig, enz wordt.



Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben! Dit is eigenlijk alles wat ik doe. Ook verf ik mijn haar niet en ik steil en föhn mijn haar niet meer. Ik merk zoveel verschil en het zijn misschien tips die je al vaker hebt zien staan maar ik wilde dit gewoon met jullie delen!

5 opmerkingen:

  1. Het is heel goed om dit te weten! Leuke blog heb je :)!

    XO

    http://newfashionlifestyle.wordpress.com/

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Handige tips! Mijn haar groeit best snel en ik probeer het ook wel goed te verzorgen omdat ik het zeker twee keer per week stijl! xx

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuke & handige tips! En leuke foto's (:

    x http://maximesieta.nl
    Join my giva-away !

    BeantwoordenVerwijderen